wtorek, 1 stycznia 2013

Cykoria nadziewana pastą pieczarkowo - orzechową.

Bardzo dobra pasta, która łagodzi smak gorzkawej cykorii. Będę ją robić częściej.

Składniki dla dwóch osób:
  • 3 cykorie
  • 1 1/2 cups pieczarek
  • 1/2 cup orzechów włoskich
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka sosu Nama Shoyu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 łyżki wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:
  • Pieczarki obrać i pokroić w kawałki.
  • Orzechy włoskie posiekać.
  • Wszystkie składniki oprócz cykorii zmiksować.
  • Pastą nadziewać cykorię.

 Przepis zaczerpnełam z książki "Everyday Raw Express".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz