sobota, 26 stycznia 2013

Kiełbaski zapiekane z pietruszką i cebulką.

Widzę, że nowa kategoria na blogu - obiady mojego męża jest niezbędna:)

Składniki dla jednego bardzo głodnego męża:
  • 5 kiełbasek
  • 2 średniej wielkości cebule
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka garam masala
  • 2 duże pietruszki
  • 50 gram masła
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania jest bardzo prosty:
  • Pietruszkę obrać i pokroić w podłużne kawałki.
  • Cebulę obrać i pokroić w plastry.
  • Kiełbaski podsmażyć na patelni przez około 5 minut.
  • Pietruszkę i cebulę wrzucić do naczynia do zapiekania, polać oliwą z oliwek, posypać garam masalą, solą, pieprzem i porządnie wymieszać.
  • Naczynie do zapiekania przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.
  • Po tym czasie zdjąć folię, do warzyw wrzucić kiełbaski, posypać tymiankiem i zapiekać jeszcze przez pół godzinki.



Skorzystałam z książki "Hugh's Three Good Things...on a plate".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz