czwartek, 24 stycznia 2013

Papryki nadziewane pastą orzechowo - marchewkową.

Mój dzisiejszy obiad:)

Składniki na 2 porcje:
  • 1 cup orzechów włoskich - trzeba je wcześniej namoczyć przez co najmniej 6 godzin
  • 1 cup orzechów laskowych - również trzeba je wcześniej namoczyć przez co najmniej 6 godzin
  • 4 średniej wielkości marchewki
  • 1 mały por
  • 2 łyżki sosu tamari
  • 4 duże papryki

Sposób przygotowania:
  • Marchewki obrać i pokroić na małe kawałki.
  • Pora pokroić w plastry.
  • Zblendować orzechy i przełożyć do miseczki.
  • Zblendować marchewki i przełożyć do miseczki.
  • Zblendować pora i przełożyć do miseczki.
  • Wszystko wrzucić do blendera i jeszcze raz zblendować. Przełożyć do większej miski, dodać sos tamari i porządnie  wymieszać.
  • Papryki przepołowić, pozbawić pestek, nadziać pastą i jeść:)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz