czwartek, 10 stycznia 2013

Mieszanka orzechowa.

Oto przepis na mieszankę orzechową według pomysłu mojego męża. Jest to bardzo zdrowa i bardzo smaczna przekąska. Mój prawie czteroletni syn też ją bardzo lubi i zazwyczaj wyjada mi pół miseczki:)

Składniki na średniej wielkości miseczkę:
  • orzechy różnego rodzaju - pekany, orzechy włoskie, laskowe, nerkowce
  • pestki dynii
  • oliwa z oliwek
  • sól

Sposób przygotowania:
  • Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
  • Do dosyć dużego naczynia żaroodpornego wsypać orzechy i pestki dynii, polać oliwą z oliwek, wszystko wymieszać i wstawić do piekarnika.
  • Po 20 minutach naczynie wyjąć, mieszankę przełożyć do miseczki, posolić ile kto lubi, odstawić do ostygnięcia po czym zjeść ze smakiem:)







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz