wtorek, 1 stycznia 2013

Ciasto z malinami - bezglutenowe

Bardzo słodkie. Nie daliśmy rady zjeść od razu wszystkiego co jest hmmmmm dziwne;)

Składniki na 4 porcje:

"Biszkopt":
  • 3 cups orzechów włoskich
  • 2/3 cup karobu
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 cup świeżych daktyli
  • 1/2 cup wody

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki miksować, aż do uzyskania gęstej masy.
  • Podzielić na dwie części.

Krem:
  • 1/3 cup świeżych daktyli
  • 1/4 cup syropu z agawy
  • 1 awokado
  • 1/3 cup kakao

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki zmiksować.

Do posypania - maliny - 1/2 cup

"Biszopt" podzielić na dwie części. Na dość dużym talerzu ułożyć pierwszy placek, na to połowę kremu i część malin. Na malinach ułożyć drugi placek, na to resztę kremu i udekorować malinami.


Przepis zaczerpnełam z książki "Ani's Raw Food Desserts".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz