- około 300 gram świeżego filetu halibuta
- 3/4 cup orzechów makadamia
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 2 łyżeczki mleka kokosowego
- 1 łyżka natki pietruszki
- 1/4 łyżeczki soli
- skórka z połowy pomarańczy
- 1 pomarańcza
Sposób przygotowania:
- Natkę pietruszki posiekać.
- Pomarańczę obrać, pozbawić włókien i pokroić w cząstki.
- Orzechy makadamia przyrumienić na patelni - powinny być lekko brązowe, posiekać na drobne kawałki.
- W małej miseczce wymieszać jajko z mlekiem kokosowym.
- Na dużym talerzu wymieszać natkę pietruszki, sól, pieprz, skórkę z pomarańczy i orzechy.
- Rybkę najpierw zanurzać w mieszance mleczno - jajecznej, następnie obtoczyć w mieszance orzechowej i układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
- Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut.
- Na talerzach rybę udekorować cząstkami pomarańczy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz