Składniki na 9 średniej wielkości ciasteczek:
- 2 cups borówek
- 1 cup orzechów włoskich
- 2 łyżki oleju z orzechów włoskich
- 1 1/2 cups mąki migdałowej
- 1/3 cup czekolady RAW
- 3 łyżki syropu z agawy
- 1 jajko
- 1 łyżka cynamonu
- 1 łyżeczka ektraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki sody oczyczonej
- szczypta soli
Sposób przygotowania:
- Borówki przełożyć do małego rondelka. Gotować na niewielkim ogniu przez około 10 minut.
- Orzechy włoskie wrzucić do blendera i zblendować. Dodać olej, borówki i wszystko jeszcze raz zblendować, aż do uzyskania gęstej masy.
- Masę przełożyć do dużej miski, dodać pozostałe składniki i wszystko dokładnie wymieszać.
- Z masy uformować ciasteczka, układać je na blasze wyłożonej papierem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez około 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz