sobota, 11 maja 2013

Lody miętowo - kokosowo - czekoladowe

Składniki na 3 - 4 pucharki:
  • 2 cups mleka migdałowego
  • 2 cups wiórków kokosowych
  • 1/3 cup syropu z agawy
  • 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 14 łyżeczki soli
  • 1/2 - 1 cup cacao nibs - można zastąpić posiekaną czekoladą
  • 1 cup świeżych listków mięty


Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki - OPRÓCZ CACAO NIBS - zmiksować, aż do uzyskania konsystencji gładkiej masy.
  • Do masy dodać cacao nibs - bądź drobno posiekaną czekoladę - i dokładnie wszystko wymieszać.
  • Schłodzić w zamrażalniku przez godzinę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz