środa, 15 maja 2013

Bezglutenowe mini naleśniczki

Dzisiaj na obiad dla mojego synka przygotowałam bezglutenowe mini naleśniczki - bez mąki białej, mleka i cukru. Doskonale pasują do nich pokrojone owoce i domowej roboty nutella z tego przepisu:
http://warzywkowo.blogspot.ch/2013/02/nutella-w-wersji-raw.html


Składniki na 5 małych naleśników:
  • 3 duże jajka
  • 1/2 cup mleka migdałowego
  • 1 1/2 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka mąki z tapioki
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 1/4 łyżeczki soli

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki zmiksować. Ciasto odstawić na 10 minut.
  • Naleśniki smażyć na mocno rozgrzanej patelni posmarowanej niewielką ilością tłuszczu kokosowego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz