czwartek, 2 maja 2013

Zapiekana pierś kurczaka z pesto, pomidorami i mozarellą

Składniki na 2 porcje:
  • 1 podwójna pierś kurczaka
  • 2 czubate łyżki sosu pesto
  • 2 pomidory
  • 1 duża kulka mozarelli
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:
  • Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbawić soku, pestek i pokroić w plastry.
  • Mozarellę pokroić w plastry.
  • Pierś kurczaka pokroić w plastry, posolić, popieprzyć, natrzeć sosem pesto, ułożyć w naczyniu żaroodpornym i zapiekać przez około 15 minut.
  • Po tym czasie naczynie wyjąć z piekanika, kurczaka obłożyć pomidorami, na pomidorkach ułożyć mozarellę i wstawić do piekarnika na jeszcze kilka minut.
  • Podawać z dużą ilością sałaty.



Przepis pochodzi z serwisu mniammniam: http://www.mniammniam.com/


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz