Składniki na około 10 średniej wielkości ciasteczek:
- 2 1/2 cups mąki migdałowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 cup oleju kokosowego - można go zastąpić dowolnym olejem przez siebie wybranym
- 2 jajka
- 2 łyżki miodu bądź syropu z agawy
- 1/2 cup borówek
Sposób przygotowania:
- Do dużej miski wsypać mąkę migdałową, sól, sodę oczyszczoną i wszystko wymieszać.
- W drugiej miseczce zmiksować olej kokosowy, jajka i miód.
- Mokre składniki dodać do suchych i wszystko porządnie wymieszać. Do masy dodać borówki i wszystko wymieszać delikatnie - tak aby borówki się nie rozdziabdziały. Masę wstawić na pół godziny do lodówki. Po tym czasie układać ją w formie placuszków na blasze wyłożonej papierem i zapiekać przez około 12 - 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz