Składniki na około 10 ciasteczek średniej wielkości:
- 1 cup cukru kokosowego - można zastąpić zwykłym białym, bądź brązowym
- 3/4 cup masła orzechowego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1/3 cup cacao nibs - można zastąpić czekoladą posiekaną na drobne kawałki
Sposób przygotowania:
- Do miski wsypać cukier, dodać masło orzechowe i miksować aż składniki się połączą - zajeło mi to minutę.
- Do masy dodać jajko, wanilię, sodę oczyszczoną i ponownie wszystko zmiksować.
- Na koniec dodać cacao nibs, bądź posiekaną czekoladę i wszystko porządnie wymieszać.
- Masę układać w formie małych placuszków na blasze wyłożonej papierem i zapiekać przez 5-10 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz