Składniki:
Na spód:
- 3 cups rabarbaru
- 3 cups truskawek
- skórka z jednej pomarańczy
- 4 łyżki miodu bądź syropu z agawy
- szczypta soli
- łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżki mąki z tapioki
Sposób przygotowania:
- Truskawki pokroić w plasterki.
- Rabarbar pokroić w kostkę.
- Truskawki i rabarbar przełożyć do dużej miski dodać skórkę z pomarańczy, miód, sól, sok z cytryny, mąkę z tapioki i wszystko dokładnie wymieszać.
Na posypkę:
- 1/4 cup pistacji
- 1/4 cup orzechów makadamia
- 3/4 cup mąki migdałowej
- 2 łyżki mąki kokosowej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 cup miodu
- 4 łyżki oleju kokosowego
Sposób przygotowania:
- Orzechy posiekać na drobne kawałki.
- Do dużej miski wsypać orzechy, mąkę migdałową, mąkę kokosową, sól, cynamon, miód i wszystko dokładnie wymieszać. Dodać olej kokosowy i jeszcze raz wszystko wymieszać.
Sposób przygotowania crumble:
- Naczynie do tarty wysmarować olejem kokosowym. Na dno wyłożyć masę truskawkowo - rabarbarową. Wierzch posypać masą orzechową.
- Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz