wtorek, 7 maja 2013

Placuszki z mąki migdałowej, jajek i sera

Robią się w try miga, są pyszne i sycące.

Składniki na 10 dużych placuszków:
  • 3 cups mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • szczypta soli
  • 180 gram sera cheddar
  • 2 ostre papryczki
  • 3 jajka
  • 1/4 cup jogurtu naturalnego
  • 1/2 cup wody

Sposób przygotowania jest banalny:
  • Ser zetrzeć na tarce.
  • Papryczki przekroić na pół, pozbawić pestek i drobno posiekać.
  • W dużej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Dodać ser, papryczki i jeszcze raz wymieszać.
  • W małej miseczce wymieszać jajka, jogurt naturalny, wodę i dodać do miski z mąką i serem. Wszystko wymieszać.
  • Masę układać w formie placuszków na blasze wyłożonej papierem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz