Składniki na 10 dużych placuszków:
- 3 cups mąki migdałowej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 180 gram sera cheddar
- 2 ostre papryczki
- 3 jajka
- 1/4 cup jogurtu naturalnego
- 1/2 cup wody
Sposób przygotowania jest banalny:
- Ser zetrzeć na tarce.
- Papryczki przekroić na pół, pozbawić pestek i drobno posiekać.
- W dużej misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól. Dodać ser, papryczki i jeszcze raz wymieszać.
- W małej miseczce wymieszać jajka, jogurt naturalny, wodę i dodać do miski z mąką i serem. Wszystko wymieszać.
- Masę układać w formie placuszków na blasze wyłożonej papierem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz