Składniki na masę do ciasta:
- 1 cup pekanów - trzeba je wcześniej namoczyć przez kilka godzin
- 1/4 cup wody
- 1/2 cup syropu z agawy
- 1 1/2 cup świeżych daktyli
- 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
Sposób przygotowania:
- W robocie kuchennym posiekać orzechy.
- Do posiekanych orzechów dodać wodę, syrop z agawy, świeże daktyle, wanilię, sól, cynamon, pieprz cayenne i wszystko zmiksować, aż do uzyskania konsystencji gęstej pasty.
Składniki na spód do ciasta:
- 2 1/2 cups orzechów makadamia
- 1/8 łyżeczki soli
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki zmiksować.
Sposób przygotowania ciasta:
- Foremkę do ciasta wylepić spodem.
- Na spód wyłożyć masę z pekanów.
- Wierzch ciasta udekorować pekanami i borówkami.
- Przed podaniem schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz