- 6 jajek
- puszka mleka kokosowego
- 1/2 cup syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki ekstraktu z pomarańczy
- 1 cup mąki kokosowej
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 1/8 łyżeczki soli
Sposób przygotowania jest banalny:
- Jajka, mleko kokosowe i syrop z agawy miksować, aż do uzyskania gładkiej konsystecji.
- Do masy dodać wanilię, ekstrakt z pomarańczy, mąkę kokosową, sodę oczyszczoną, cynamon, sól i wszystko dokładnie wymieszać.
- Masę przełożyć do foremki i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45 minut.
Chlebek jest dosyć wilgotny i najlepiej smakuje po wystygnięciu. Zjedliśmy go z plasterkami truskawek i to było dobre:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz