Składniki na 8 dość dużych ciasteczek:
- 2 cups mąki migdałowej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki masła
- 2 dość duże jabłka
- łyżeczka kardamonu
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 jajka
- 2 łyżeczki syropu z agawy
Sposób przygotowania:
- Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
- W dużej misce wymieszać mąkę migdałową, sól i sodę oczyszczoną.
- Na dużej patelni rozgrzać masło, wrzucić jabłka i smażyć aż zrobią się miękkie.
- Kiedy jabłuszka zaczną robić się brązowe wrzucić je do miski z mąką, dodać kardamon, wanilię, jajka, syrop z agawy i wszystko dokładnie wymieszać.
- Masę układać w formie placuszków na blasze wyłożonej papierem i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 12 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz