czwartek, 27 grudnia 2012

Zielona zupa z jarmużem.

Składniki na 2 porcje:

  • 2 cups wody
  • 5 liści jarmużu
  • 3 duże pomidory
  • 1/2 ogórka
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • szczypta pieprzu cayenne
  • awokado
  • 1 czerwona papryka
  • świeżo mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:
  • Pomidory posiekać.
  • Ogórek posiekać.
  • Czerwoną paprykę posiekać.
  • Awokado obrać i  pokroić na kawałki.
  • Z liści jarmuża usunąć twardą część i posiekać.
  • Wszystkie składniki oprócz czerwonej papryki zmiksować.
  • Zupę przełożyć na talerze, posypać czerwoną papryką i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.


Przepis zaczerpnełam z książki "Going raw".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz