sobota, 29 grudnia 2012

Gazpacho II

Kolejna wariacja na temat gazpacho. To jedna z moich ulubionych zup.

Składniki na 1 porcję:

  • 3 duże pomidory
  • 1/2 dużej czerwonej papryki
  • 1/2 ogórka
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 1/2 łyżeczki soli
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • szczypta pieprzu cayenne
  • pół awokado

Sposób przygotowania:
  • Pomidory pozbawić pestek i pokroić na kawałki.
  • Paprykę pokroić w kostkę.
  • Ogórka pokroić w kostkę.
  • Cebulę pokroić w plasterki.
  • Wszystkie składniki oprócz awokado zmiksować.
  • Zupę przełożyć na talerz i posypać pokrojonym awokado.


Skorzystałam z książki "Raw Food Made Easy".

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz