sobota, 15 grudnia 2012

Pikantne chipsy z cukinii - RAW

To jest nasz numer jeden wśród ostatnich przepisów.

Składniki:
  • 3 duże cukinie
  • 3 łyżki octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 2 łyżeczki cebuli w proszku
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu cayenne

Sposób przygotowania:

  • Cukinię pokroić w cienkie plasterki i przełożyć do średniej wielkości miski.
  • W małej misce wymieszać ocet jabłkowy, oliwę z oliwek i przyprawy.
  • Sos wlać do miski z cukinią i wszystko wymieszać rękoma. Każdy plaster cukinii powinien być pokryty sosem, jeżeli jest go za mało to trzeba zrobić więcej:)
  • Plastry cukinii suszyć w dehydratorze przez 7 godzin przy 46 st C

Przepis zaczerpnełam z książki "Going raw". Oprócz cukinii dodaliśmy też pietruszkę i selera.
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz