czwartek, 13 grudnia 2012

Ogórkowe gazpacho - RAW

Składniki na dwie porcje:
  • 2 ogórki
  • 2 cupy wody
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/4 cup soku z cytryny
  • 2 łyżki świeżego koperku
  • łyżeczka soli
  • 1 awokado
  • duża garść pomidorków koktajlowych
  • świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania:
  • ogórki i selera naciowego posiekać,
  • zmiksować ogórki, wodę, selera, sok z cytryny, koperek i sól
  • dodać awokado i ponownie zmiksować
  • nałożyć zupę na talerze, posypać posiekanymi pomidorkami, koperkiem i świeżo zmielonym pieprzem.

Zupa jest tak dobra, że następnym razem zrobię z podwójnej liczby składników:)
Przepis zaczerpnęłam z książki "Going Raw". Autorem jest Judita Wignall.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz