Na spód do tarty:
- 3 cups mąki migdałowej
- pół łyżeczki soli
- łyżka suszonego rozmarynu
- 1/4 cup oleju z pestek winogron
- 2 łyżki wody
Sposób przygotowania:
- W dużej misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
- Tak przygotowaną masą wylepić foremki do tarty i zapiekać w piekarniku przez około 15-20 minut.
Na wierzch tarty:
- 300 gram pomidorków koktajlowych
- kawałek sera brie
- ocet balsamiczny
- oliwa z oliwek
- Pomidorki przekroić na pół, ułożyć na blasze wyłożonej folią, skropić oliwą z oliwek i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.
Przygotowanie tarty:
- Na upieczone spody wyłożyć pomidorki koktajlowe, pomidorki obłożyć plasterkami sera brie, foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 5-10 minut - ser powinien zacząć się rozpuszczać. Po wyjęciu z piekarnika, tarty skropić octem balsamicznym, można je także posypać posiekaną bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz