poniedziałek, 10 czerwca 2013

Tarta z serem brie i grillowanymi pomidorkami

Składniki na dwie średniej wielkości tarty:

Na spód do tarty:
  • 3 cups mąki migdałowej
  • pół łyżeczki soli
  • łyżka suszonego rozmarynu
  • 1/4 cup oleju z pestek winogron
  • 2 łyżki wody

Sposób przygotowania:
  • W dużej misce wymieszać dokładnie wszystkie składniki.
  • Tak przygotowaną masą wylepić foremki do tarty i zapiekać w piekarniku przez około 15-20 minut.

Na wierzch tarty:
  • 300 gram pomidorków koktajlowych
  • kawałek sera brie
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
  • Pomidorki przekroić na pół, ułożyć na blasze wyłożonej folią, skropić oliwą z oliwek i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut.

Przygotowanie tarty:
  • Na upieczone spody wyłożyć pomidorki koktajlowe, pomidorki obłożyć plasterkami sera brie, foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 5-10 minut - ser powinien zacząć się rozpuszczać. Po wyjęciu z piekarnika, tarty skropić octem balsamicznym, można je także posypać posiekaną bazylią.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz