Na spód:
- 2 1/4 cups pekanów
- 1/4 łyżeczki soli
- 8 świeżych daktyli
- łyżeczka syropu z agawy
- Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- 1 1/2 cups nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez minimum 4 godziny
- 1/4 cup wody kokosowej - można użyć mineralnej
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/4 cup miodu bądź syropu z agawy
- 1/4 cup oleju kokosowego
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- 1 cup kakao
- 1/2 cup miodu bądź syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki wody
- sczypta soli
- 1/2 cup oleju kokosowego
- Foremkę do ciasta wylepić spodem.
- Na spód wyłożyć masę orzechową.
- Masę orzechową udekorować pokrojonymi bananami i orzechami włoskimi.
- Ciasto wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem polać sosem czekoladowym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz