- opakowanie sera Halloumi
- kilka łyżek oliwy z oliwek
- sól
- świeżo mielony czarny pieprz
- garść sałaty
- jedna duża czerwona cebula
- 400 gram pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki zielonego pesto
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać i pokroić w plasterki.
- Ser pokroić w plastry, natrzeć oliwą z oliwek, popieprzyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego i grillować w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 20 minut.
- Pomidorki koktajlowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą z oliwek, posolić i również grillować w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 15 minut.
- Na talerzać ułożyć sałatę - na sałatę czerwoną cebulę - na cebulę ser Halloumi. Ser posmarować pesto a całość udekorować pomidorkami koktajlowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz