wtorek, 4 czerwca 2013

Grillowany ser Halloumi z sałatą i grillowanymi pomidorkami koktajlowymi

Składniki na dwie porcje:
  • opakowanie sera Halloumi
  • kilka łyżek oliwy z oliwek
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • garść sałaty
  • jedna duża czerwona cebula
  • 400 gram pomidorków koktajlowych
  • 4 łyżki zielonego pesto

Sposób przygotowania:
  • Cebulę obrać i pokroić w plasterki.
  • Ser pokroić w plastry, natrzeć oliwą z oliwek, popieprzyć, przełożyć do naczynia żaroodpornego i grillować w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 20 minut.
  • Pomidorki koktajlowe ułożyć w naczyniu żaroodpornym, polać oliwą z oliwek, posolić i również grillować w piekarniku nagrzanym do 230 stopni przez około 15 minut.
  • Na talerzać ułożyć sałatę - na sałatę czerwoną cebulę - na cebulę ser Halloumi. Ser posmarować pesto a całość udekorować pomidorkami koktajlowymi.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz