Składniki na jedną małą tartę:
Na spód do tarty:
- 1/2 cup mąki kokosowej
- 1/2 cup wiórków kokosowych
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka miodu bądź syropu z agawy
- 60 gram masła
- Masło rozpuścić na patelni.
- Do średniej wielkości miski wsypać mąkę kokosową, wiórki kokosowe, sól i wszystko wymieszać. Dodać jajka, masło, miód bądź syrop z agawy i ponownie wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą wylepić formę do tarty i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 10 minut. Tartę odstawić do ostygnięcia.
- puszka mleka kokosowego
- tabliczka gorzkiej czekolady - można też użyć czekolady mlecznej
- W rondelku podgrzać mleko kokosowe, dodać połamaną czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści. Tak przygotowany krem rozprowadzić delikatnie na tarcie po czym tartę wstawić do lodówki na kilka godzin.
- Po wyjęciu z lodówki tartę udekorować truskawkami i borówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz