Składniki na jeden torcik:
- 3 cups mąki z orzechów laskowych - wystarczy zblendować orzechy i już mamy mąkę:)
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 4 jajka
- 1/2 cup miodu bądź syropu z agawy
- łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/4 cup oleju z pestek winogron
- 1 cup kakao
- 1/2 cup miodu bądź syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 łyżki wody
- szczypta soli
- 1/2 cup oleju kokosowego
Sposób przygotowania jest banalny:
- Do dużej miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sól i wszystko porządnie wymieszać.
- Do drugiej miski wbić jajka, dodać wanilię, miód bądź syrop z agawy, olej z pestek winogron i wszystko dokładnie wymieszać.
- Mokre składniki dodać do suchych, ponownie wszystko wymieszać, przełożyć do foremki i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30-35 minut. Po wyjęciu z piekarnika torcik polać polewą czekoladową, można udekorować go orzechami laskowymi bądź włoskimi.
- Wszystkie składniki zblendować.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz