- 4 łyżki białego octu winnego
- 1/4 cup oleju z orzechów laskowych
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- 1 łyżeczka soli
- dwie duże podwójne piersi kurczaka
- 1 gruszka
- 1 cup borówek
- 1/2 cup orzechów laskowych
- kawałek sera brie
- garść sałaty- najlepiej kilka rodzajów wymieszanych
Sposób przygotowania:
- Piersi kurczaka pokroić w sznycle.
- W dość dużej misce wymieszać 2 łyżki białego octu winnego,2 łyżki oleju z orzechów laskowych, łyżkę miodu, tymianek i pół łyżeczki soli. Dodać sznycle z piersi kurczaka i wstawić miskę do lodówki na minimum dwie godziny. Po tym czasie kurczaka ułożyć na blasze i grillować przez około 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 230 stopni.
- Gruszkę pokroić w kostkę.
- Ser brie pokroić w kostkę.
- Orzechy laskowe drobno pokroić.
- W miseczce wymieszać 2 łyżki białego octu winnego, łyżkę miodu, pół łyżeczki soli i olej z orzechów laskowych.
- Na talerzach ułożyć mix sałat i polać przygotowanym sosem. Na sałatę wyłożyć piersi kurczaka, posypać orzechami laskowymi i udekorować serem brie i borówkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz