środa, 5 czerwca 2013

Frappuccino

Pyyccchhhhaaaaaa! Jutro zrobię powtórkę.

Składniki na dwie porcje:
  • 2 cups mleka migdałowego - można użyć krowiego, ryżowego bądź sojowego
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • szczypta soli
  • 4 tabletki stewii
  • bita śmietana

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki - oprócz bitej śmietany -  wymieszać w miseczce.
  • Miseczkę wstawić do zamrażalnika na około godzinę. Po tym czasie całość zblendować, przelać do szklanek i udekorować bitą śmietaną.



1 komentarz:

  1. W Grecji frappe to najpopularniejsza kawa i polega na tym, że ubija się samą kawkę tym wiatraczkiem :) A Twoje połączenie nazywam zwykłą kawą mrożoną, co i tak nie zmienia faktu, ze jest pyszna i idealna na upalne dni :)

    OdpowiedzUsuń