Na spód sernika:
- 1 1/2 cups orzechów makadamia - można wymieszać z orzechami włoskimi
- 8 świeżych daktyli
- 1/4 cup wiórków kokosowych
- szczypta soli
- Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- 3 cups nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez minimum 12 godzin
- 1/2 cup soku z cytryny
- 3/4 cup miodu bądź syropu z agawy
- 1/2 cup oleju kokosowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Wszystkie składniki zblendować.
- garść świeżych malin
- odrobina syropu z agawy
- Wszystkie składniki zblendować.
Sposób przygotowania sernika:
- Foremkę wysmarować tłuszczem kokosowym i wylepić spodem.
- Na spód wyłożyć masę orzechową.
- Masę orzechową polać sokiem malinowym.
- Sernik wstawić do lodówki na około godzinę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz