niedziela, 24 lutego 2013

Pizza na spodzie z kalafiora.

Oto przepis na naszą dzisiejszą pizzę. Jest przepyszna:)

Składniki:
  • 1 kalafior
  • 1 jajko
  • 1/3 cup sera Emmentaler
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:
  • Kalafior podzielić na różyczki i rozdrobnić w robocie kuchennym.
  • W garnku zagotować wodę, posolić, wrzucić kalafiora i gotować około 5 minut.
  • Kalafiora odsączyć na sitku, zawinąć w suchą ściereczkę i jeszcze raz odsączyć z nadmiaru wody.
  • W dużej misce wymieszać kalafiora, jajko, ser, oregano i sól.
  • Na blasze wyłożonej papierem układać masę kalafiorową i uformować ją w kształt pizzy.
  • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 30 minut.
  • Po tym czasie pizzę wyjąć z piekarnika wrzucić na wierzch to co nam pasuje - pieczarki, pomidory, paprykę, ser - i zapiekać przez jeszcze około 10 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz