wtorek, 19 lutego 2013

Hummus z ciecierzycy, tahini, curry i innych przypraw.

Uwielbiam ciecierzycę, dlatego dzisiaj zrobiłam z niej hummus. Zjadłam go z selerem naciowym i papryką:)

Składniki na jedną miseczkę:
  • 2 puszki ciecierzycy
  • 1/4 cup tahini
  • kilka łyżek soku z cytryny
  • łyżka oliwy z oliwek
  • kilka łyżek wody
  • 1 duży ząbek czosnku
  • łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
  • 2 łyżki curry
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
  • Przed podaniem schłodzić przez co najmniej godzinę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz