niedziela, 24 lutego 2013

Ciasteczka z kakao.

Oto przepis na ciasteczka które upiekłam dzisiaj dla mojego synka. Zrobiłam je z mąki migdałowej i bez dodatku cukru. Udało mi się zjeść dwa:) resztę pochłonął syn i mąż. Ciasteczka robi się bardzo szybko, tak około 20 minut. Idealne na niedzielne drugie śniadanie:)

Składniki na ciasteczka:

  • 1 i 1/2 cups mąki migdałowej
  • 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 3 łyżki syropu klonowego
  • 1 jajko
  • 1/2 cup cacao nibs

Sposób przygotowania:
  • W misce wymieszać mąkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól.
  • W drugiej misce wymieszać olej kokosowy, ekstrakt z wanilli, syrop klonowy i jajko.
  • Mokre składniki dodać do suchych i porządnie wymieszać.
  • Dodać cacao nibs.
  • Z masy uformować kulki, układać je na balsze wyłożonej papierem i rozpłaszczyć trochę łyżką.
  • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz