Składniki na ciasteczka:
- 1 i 1/2 cups mąki migdałowej
- 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 3 łyżki syropu klonowego
- 1 jajko
- 1/2 cup cacao nibs
Sposób przygotowania:
- W misce wymieszać mąkę migdałową, sodę oczyszczoną i sól.
- W drugiej misce wymieszać olej kokosowy, ekstrakt z wanilli, syrop klonowy i jajko.
- Mokre składniki dodać do suchych i porządnie wymieszać.
- Dodać cacao nibs.
- Z masy uformować kulki, układać je na balsze wyłożonej papierem i rozpłaszczyć trochę łyżką.
- Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz