Na spód ciasta:
- 1/2 cup migdałów
- 1/2 cup pekanów
- 6 świeżych daktyli
- 1/4 cup kakao
- 1/4 cup miodu bądź syropu z agawy
- Wszystkie składniki zblendować.
- Masę podzielić na dwie części.
- skórka z 4 pomarańczy
- 2 cups nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez co najmniej 4 godziny
- 1 1/4 cup oleju kokosowego
- 1 cup świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- 2/3 cup syropu z agawy
- Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- Foremkę wysmarować tłuszczem kokosowym wylepić połową spodu orzechowo - daktylowego.
- Na spód wyłożyć masę z nerkowców.
- Na masę z nerkowców wyłożyć resztę spodu orzechowo - daktylowego.
- Na spód wylać resztę masy z nerkowców.
- Udekorować skórką z pomarańczy.
- Ciasto przed podaniem trzeba schłodzić przez kilka godzin w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz