czwartek, 28 marca 2013

Sałatka z rzodkiewek, awokado i pesto domowej roboty.

Składniki dla dwóch osób:
  • 2-3 pęczki rzodkiewki
  • 1 awokado
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • sól
  • 1/4 cup pesto
  • 2 małe cebule


Sposób przygotowania:
  • Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki.
  • Awokado obrać i pokroić w kostkę.
  • Cebulę obrać i drobno pokroić.
  • Na talerzach ułożyć plasterki rzodkiewek, posypać awokado, skropić oliwą, sokiem z cytryny, troszeczkę posolić i posmarować pesto.

Pesto:
  • 2 ząbki czosnku
  • liście z jednego pęczka rzodkiewki
  • pęczek bazylii
  • 3/4 cup rzodkiewek
  • 1 łyżka białej miso
  • 3/4 cup orzechów włoskich
  • 1/4 cup soku z cytryny
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1/2 cup oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:
  • Wszystkie składniki zblendować, aż do uzyskania konstystencji gładkiej masy.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz