czwartek, 7 marca 2013

Pizza na spodzie z kalafiora z bakłażanem i cebulą.

Ta pizza jest przepyszna:) Nadzienie z bakłażanów i cebuli jest obłędnie smaczne.

Przepis na średniej wielkości pizzę:

Spód z kalafiora - http://warzywkowo.blogspot.ch/2013/02/pizza-na-spodzie-z-kalafiora.html

Nadzienie:
  • 2 cebule białe średniej wielkości
  • 2 cebule czerwnoe
  • 1 bakłażan średniej wielkości
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka cukru
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • suszony tymianek
  • suszona bazylia
  • suszone oregano
  • sól
  • olej

Sposób przygotowania:
  • Cebulę pokroić w plasterki.
  • Bakłażana pokroić w grube plastry.
  • Czosnek obrać i pokroić w cieniutkie plasterki.
  • Na dużej patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę, posolić i smażyć aż zacznie się robić brązowa. Dodać czosnek i smażyć jeszcze chwilkę. Zdjąć z ognia, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem, bazylią, oregano i cukrem.
  • Na drugiej patelni rozgrzać olej i smażyć bakłażana, aż plastry zaczną brązowieć.
  • Tak przygotowaną cebulą i bakłażanem wyłożyć pizzę. Można też dodać inne składniki - oliwki, pomidory, ser. Co kto lubi.

A pizza wygląda tak:



 Przepis na nadzienie z bakłażanów i cebuli zaczerpnełam z serwisu http://www.mniammniam.com/index.php






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz