Składniki na dwie średniej wielkości porcje:
Na zupkę:
- 2 duże dojrzałe awokado
- 1 papryczka chilli
- 1 duży ząbek czosnku
- 1 litr bulionu warzywnego
- sok z jednej cytryny
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
- Przygotować bulion.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę.
- Papryczkę pozbawić pestek i drobno pokroić.
- Czosnek obrać i pokroić.
- Do blendera wrzucić awokado, chilli, czosnek, dodać bulion i wszystko zblendować, aż do uzyskania konsystencji kremu. Dodać sok z cytryny, sól, pieprz i jeszcze raz wszystko zblendować.
- Zupę wstawić na kilka godzin do lodówki.
- Podawać z salsą pomidorową.
- garść pomidorków koktajlowych
- 2 małe cebulki
- 4 łyżki świeżej kolendry bądź natki pietruszki
- sok z połowy cytryny
- szczypta soli
- Pomidorki pokroić.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Kolendrę bądź natkę pietruszki drobno posiekać.
- W miseczce wymieszać wszystkie składniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz