- 200 gram pieczarek
- 1 duża cebula
- pół łyżeczki soli
- pół łyżeczki pieprzu
- 2 łyżki śmietany
- 5 plasterków szynki
- 5 jajek
- 2 łyżki masła
- Foremki do muffinków wysmarować masłem i każdą wyłożyć szynką.
- Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Pieczarki i cebulę smażyć na maśle przez około 10 minut. Doprawić solą, pieprzem, dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.
- Masę pieczarkowo-cebulową układać na szynce, na to wbić jajko i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut.
- Po wyjęciu z piekarnika posolić i popieprzyć
Skorzystałam z przepisu bajaderki z serwisu http://www.mniammniam.com/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz