wtorek, 16 kwietnia 2013

Burgery pieczarkowo - orzechowe

Składniki na 6 burgerów:
  • 1 cup orzechów włoskich
  • 1/2 cebuli średniej wielkości
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 duża marchewka
  • duża garść pieczarek
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki suszonej szałwii
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 cup zmielonego siemienia lnianego

Sposób przygotowania:
  • Cebulę obrać i pokroić w plastry.
  • Marchewkę obrać i pokroić na kawałki.
  • Czosnek obrać i pokroić w plasterki.
  • Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
  • Seler naciowy pokroić w kawałki.
  • W blenderze zblendować wszystkie składniki, aż do uzyskania gęstej masy.
  • Z masy uformować placuszki i układać je na blasze wyłożonej papierem.
  • Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz