Składniki na jedno średniej wielkości ciasto:
Na spód ciasta:
- 1/2 cup orzechów brazylijskich
- 1/2 cup wiórków kokosowych
- kilka świeżych daktyli
- 1/2 łyżeczki soli
- 1 łyżka kakao
- 2 łyżki syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- Wszystkie składniki dokładnie zblendować.
- 2 cups nerkowców - trzeba je wcześniej namoczyć przez minimum 4 godziny
- 1/4 cup syropu z agawy
- 1/4 cup syropu klonowego
- 1/2 cup wody
- 1/4 cup masła czekoladowego
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/2 cup kakao
- duża garść truskawek
- Wszystkie składniki - OPRÓCZ TRUSKAWEK - zblendować na gładkę masę.
- Masę przełożyć do miseczki, dodać pokrojone truskawki i delikatnie wymieszać.
- Foremkę wysmarować tłuszczem kokosowym i wylepić spodem.
- Na spół wyłożyć masę czekoladowo - truskawkową.
- Całość udekorować truskawkami, można także dodać borówki.
- Przed podaniem ciasto schłodzić w lodówce przez minimum 4 godziny.